Podobni spovedi s Krasa in iz Provanse - Matičetov, Milko (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Avtor v prispevku opozarja na motiv spovedi v pesnitvi "Mireto" (1858) provansalskega pesnika Mistrala, ki verjetno izvira iz ljudskega izročila, in ga povezuje z lastnim doživetjem iz mladosti
Keywords: ljudsko slovstvo; oral literature; slovstvena folklora; Slovene literature; slovenska književnost; karst; Kras