Are pedagogical students more creative than students of non-pedagogical programs? - Zemljak, Dejan (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
V raziskavi nas je zanimalo, ali obstajajo pomembne razlike v samooceni ustvarjalnosti med pedagoškimi in nepedagoškimi študenti, prav tako smo raziskali ali obstajajo pomembne razlike v samooceni ustvarjalnosti med spoloma. Prilagodili smo vprašalnik za merjenje različnih vidikov ustvarjalnosti, ki sta ga razvila Kumar & Hollman (1997). Rezultati niso pokazali statistično pomembnih razlik v ustvarjalnosti med študenti glede na spol in glede na to, ali so pedagoški ali nepedagoški študenti. Sklepamo lahko, da na izražanje ustvarjalnosti verjetno vplivajo številni drugi dejavniki.
Keywords: creativity; gender; nepedagoška smer; nonpedagogical orientation; pedagogical orientation; pedagoška smer; spol; university students; univerzitetni študenti; ustvarjalnost