Conflict and legitimacy in modern democratic societies - Laufer, Romain (Javnost (Ljubljana), 2005)
Pojem "diplomatsko stališče", kot ga je v retoriki definiral Chaim Perelman, lahko povežemo s sofistiko. Vendar pa tak predsodek sproža bolj temeljno vprašanje o možni zvezi med diplomatsko retoriko in sofistiko. Je mogoče teoretsko osmisliti tako zvezo, da bi bolje razumeli mednarodne odnose? Z drugimi besedami, ali nam pojem "sofistične retorike" omogoča označiti retorično zasnovo mednarodnih odnosov danes?
Keywords: mednarodni odnosi; communication; komuniciranje; politične komunikacije; diplomacija; diplomacy; argumentacija; retorika; rhetoric