Zložljiv svetlobni mikroskop Foldscope - Dariš, Barbara (Kemija v šoli in družbi, 2018)
V prispevku opisujemo zložljiv svetlobni mikroskop Foldscope. Zaradi nezahtevnosti uporabe in ugodne cene vidimo možnost uporabe v osnovni in srednji šoli kot alternativo dražjim in zahtevnejšim šolskim svetlobnim mikroskopom.
Keywords: poučevanje; svetlobna mikroskopija; zložljiv mikroskop Foldscope