Razvijanje veščin branja na OŠ Livada Velenje - Kregar, Ksenija (Šolska knjižnica, 2021)
V prispevku so predstavljeni nekateri vidiki branja. Branje je namreč veščina in potovanje v nekatere druge, še neznane svetove. Članek govori o pomembni vlogi staršev pri branju ter o tem, kako postati bralec za vse življenje. Branje je najpomembnejša socialna kompetenca, ki jo potrebuje otrok. Je tudi osnovno sredstvo za učenje. Kakšna je vloga šole pri razvijanju veščine branja in s kakšnimi konkretnimi dejavnostmi spodbujamo branje na OŠ Livada Velenje. Od pravljičnih ur do bralnega žakeljčka, medgeneracijskega branja bralne značke in še marsikaj drugega počnemo na šoli, da bi otroke spodbudili k branju. Seveda pa se dotaknem tudi težav, ki jih imajo otroci pri branju. V zaključku je poudarjen pomen branja. Zavedati se moramo, da se z branjem razvijajo naši možgani, zato je tako zelo pomembno.
Keywords: bibliopedagoško delo; bralna pismenost; branje; motivacija; starši; šolske knjižnice; učne metode