Gimnazijski pouk književnosti v luči prenove in posodobitve - Žbogar, Alenka (Jezik in slovstvo, 2015)
Posodobljeni gimnazijski učni načrt za slovenščino (2008) primerjamo s prenovljenim učnim načrtom za slovenski jezik in književnost iz leta 1996 in ugotavljamo, da se kontinuiteta pouka književnosti kaže v kompetenčnem pristopu, novost učnega načrta iz leta 2008 pa je poudarjeni sistemski pristop. Oba didaktična pristopa je začrtala Boža Krakar Vogel.
Keywords: Krakar Vogel, Boža, 1950-; didaktika književnosti; učni načrti; gimnazije; prenova