Pogled na romana Zmagoslavje podgan (2005) Milana Dekleve in Muriša (2006) Ferija Lainščka - Zadravec, Franc (Slavistična revija, 2008)
The article analyzes and comments on two contemporary Slovene novels, Milan Dekleva's Zmagoslavje podgan (2005) and Feri Lainšček's Muriša (2006).
Keywords: Dekleva, Milan, 1946-; Laišček, Feri, 1959-; ljubezen; love; novel; psihoanaliza; roman; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska proza