Potniški center Ljubljana - Nikšič, Matej (Urbani izziv, 2002)
Natečaj je bil razpisan v želji prekiniti mrtvi tek, v katerem se je znašlo urejanje ljubljanske prometne glave in nanjo vezanih projektov. Ob spremenjenih družbeno-političnih okoliščinah in mednarodnemu povabilu k udeležbi so se obetale sveže in z lokalnimi kapricami neobremenjene ideje, ki pa jih, tudi zaradi togih konceptualnih in tehničnih predpisov v izhodiščih natečaja, ni bilo dosti. Predstavljeni predlogi v danih okvirih rešujejo osnovno nalogo, s svojo konvencionalnostjo pa ne prinašajo bistvenih novosti vurejanje območja z visokim mestotvornim potencialom.
Keywords: architecture; arhitektura; avtobusne postaje; cestni promet; Ljubljana; prometna ureditev; prostorsko planiranje; spatial planning; urbanistično planiranje; železniške postaje; železniški promet