Datiranje arheološkega najdišča Maharski prekop na Ljubljanskem barju - Velušček, Anton (Arheološki vestnik, 2013)
Prispevek ovrednoti članek Houses, pots and food: the pottery from Maharski prekop in context, avtorjev Dimitrija Mlekuža, Andreje Žibrat Gašparič, Milene Horvat in Mihaela Budja, ki je izšel leta 2012 v reviji Documenta Praehistorica 39.
Keywords: archaeology; arheologija; arheološka najdišča; arheološke najdbe; bronasta doba; datiranje; kolišča; Ljubljana Marshes; Ljubljansko barje; Maharski prekop