Konzertorgeln in Leipzig - Loos, Helmut (Muzikološki zbornik, 2013)
Koncertne dvorane, nujni pogoj za koncertne orgle, so bile po revolucionarnem razvoju v Angliji od poznega 17. stoletja na celini najprej nameščene v Hamburgu (1761) in Leipzigu (1781). Druge primere najdemo v zbirki instrumentov Univerze in Akademije za glasbo s številnimi koncertnimi orglami.
Keywords: koncerte dvorane; Lama glama; Leipzig; orgle