Cross-curricular teaching - Kukovec, Melita (ELOPE (Ljubljana), 2014)
Da bi zagotovili potrebno motivacijo za učenje, mora biti znanje, ki ga učenci pridobivajo v šoli, uporabno v vsakdanjem življenju. Tako medpredmetno kot interdisciplinarno poučevanje omogočata uporabo znanja, pridobljenega v nekem kontekstu, kot osnovo za učenje na drugih področjih, v šoli in izven nje. S pomočjo interdisciplinarnega pristopa lahko teme celovito predstavimo in s tem aktiviramo več učenčevih čutil ter mnogotere inteligentnosti. Ker je matematika pri naših učencih manj priljubljen predmet, angleščina pa med bolj priljubljenimi, bomo v prispevku predstavili, kako lahko pri pouku tujega jezika ob obravnavi romana Marka Haddona z naslovom Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa, ki ponuja izjemno veliko primerov in zanimivih razlag matematičnih problemov, z uporabo dejavnosti, ki razvijajo mnogotere inteligentnosti, dosežemo celo paleto izobraževalnih ciljev.
Keywords: Haddon, Mark: The curious incident of the dog in the night-time; inteligentnosti; interdisciplinarni pouk; izobraževalni cilji; književnost; literature; matematični problemi; medpredmetni pouk; motivacija; motivation