Pomen uporabe informacijskih tehnologij v športu v obdobju krize COVID-19 - Vučković, Vojko (Šport (Ljubljana), 2021)
V zadnjih letih se vse več športnih vsebin seli na splet. Tudi interakcije športnih klubov in športnikov z gledalci je vse več na spletu, posebno na družbenih omrežjih. Uporaba digitalnih orodij je postala ključna tudi v podjetništvu v športu, kjer se podjetja bojujejo za pozornost uporabnikov. Koronazaprtje (»lockdown«) zaradi COVID-19 je ta proces še pospešilo. Kar nekaj slovenskih športnih podjetij se je hitro prilagodilo razmeram ter jih obrnilo sebi v prid. Predstavili smo nekaj prilagoditev športnih klubov ter tudi podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo športnih izdelkov in storitev preko spleta ter opomnili na pomankanje tehničnega in strokovnega znanja na področju trženja v športu in digitalizacije.
Keywords: content; informacijsko-komunikacijska tehnologija; information and communication technologies; online advertising; spletno oglaševanje; sport; šport; vsebina oglasa