Aspect - samoučeči regulacijski sistem za zahtevne procese - Dolanc, Gregor (Ventil (Ljubljana), 2007)
Sistem Aspect je napreden sistem za regulacijo zahtevnejših procesov, ki so lahko nelinearni, časovno spremenljivi in lahko vsebujejo mrtvi čas. Da bi bila uvajanje in uporaba čimbolj enostavna, je sistem samoučeč, kar pomeni, da nastavitev in optimizacija regulacijskih parametrov potekata avtomatsko, in sicer na osnovi modela procesa, ki se samodejno izgrajuje med delovanjem. Regulacijski sistem Aspect je izveden v obliki programske opreme, ki lahko teče na zmogljivejših programirljivih logičnih krmilnikih.
Keywords: industrijski procesi; krmilniki; regulacija; regulacijski sistemi; samoučeči sistemi