Omrežje informacij na avtocestah - Šašek-Divjak, Mojca (Urbani izziv, 2000)
V prispevku so predstavljeni izsledki raziskovalno-razvojne študije o vsebinski zasnovi, organizaciji in izgradnji informacijsko-promocijskih centrov avtocestnega sistema v Sloveniji. Namen študije je bil podati ustrezno zasnovo in vsebino informacijsko-promocijskega omrežja na avtocestah. Prikazani so primeri iz tujine in predlogi za oblikovanje informacijsko-promocijskih točk ob avtocestah tudi zaradi promocije Slovenije in njene gospodarske in turistične ponudbe.
Keywords: avtoceste; informacije; obcestne površine; promet; prostorsko urejanje; Slovenia; Slovenija; tourism; turistične informacije; turizem