Die Überlieferung der Motette Surge, propera, amica mea von Jacob Handl - Gallus und ihre Bearbeitungen von Sixtus Kargel und Blasius Amon - Motnik, Marko (De musica disserenda, 2007)
Prispevek se ukvarja z razširjenostjo štiriglasnega moteta Surge, propera, amica mea Jacobusa Handla - Gallusa. Jedro razprave predstavljata doslej v strokovnih krogih komaj opaženi predelavi te skladbe Sixta Kargla in Blasiusa Amona. Obe deli sta nastali pred natisom Gallusovega moteta.
Keywords: Gallus, Jacobus, 1550-1591; Kargel, Sixtus, 1540 -1594; Amon, Blasius, ok.1560-1590; Surge, propera, amica mea; intabulacija za lutnjo; Missa super Surge propera