Literatura in film v kontekstu medijskega obrata - Ženko, Ernest (Primerjalna književnost, 2014)
Tradicionalni pogled na odnos med literaturo in filmom predpostavlja prednost zavesti pred materialnostjo medija ter interpretira njuno različnost kot zunanjo. V kontekstu medijskega obrata se soočamo z zastavitvijo, v kateri je specifično obliko zavesti mogoče razumeti šele na podlagi tehnološkega medija, uporabljenega v procesu ustvarjanja.
Keywords: Kittler, Friedrich, 1943-2011; književnost in film; komunikacijska tehnologija; novi mediji; medijski obrat