Dobro ohranjena narava za večjo konkurenčnost Slovenije - Potočnik, Janez (Varstvo narave, 2025)
Govor ob dnevu narave 2025, Brdo pri Kranj
Keywords: biodiversity; biotska raznovrstnost; climate change; competitive advantage; consumerism; ecological overshoot; economic growth; ekološka prekoračitev; erosion of humanism; erozija humanizma; future; global interconnectedness; globalna povezanost; gospodarska rast; imbalance; konkurenčna prednost; napredek; naravni viri; natural resources; neravnovesje; odgovornost; podnebne spremembe; potrošništvo; prihodnost; progress; responsibility; sustainability; trajnost