Spoznajmo prsti okoli nas - Vovk Korže, Ana (Geografski obzornik, 2006)
Že v preteklosti so se ljudje zanimali za lastnosti prsti, da so lahko sklepali o pridelku. Danes je poznavanje prsti precej poenostavljeno, saj za to obstajajo številni pripomočki in načini. V prispevku so obravnavani splošni načini prepoznavanja prsti.
Keywords: pedogeografija; prst (pedologija); tla; tipi; terensko delo