Tonemski naglasni tipi glagola v (knjižni) slovenščini - Šekli, Matej (Jezikoslovni zapiski, 2005)
V članku so obravnavani tonemski naglasni tipi glagola v (knjižni) slovenščini tako s sinhronega kot diahronega gledišča. Sinhroni pogled podaja naglasne vzorce posameznih glagolskih vrst in razredov. Diahroni vidik posamezni glagolski obliki določa njeno praslovansko izhodišče. Obravnava izhaja iz knjižnojezikovnega gradiva, ki dopolnjeno z narečnim predvsem v primeru, da slednje izkazuje starejše jezikovno stanje.
Keywords: Slovene; slovenščina; glagol; verb; naglas; tonemski naglas