The legacy of singer Hamdija Šahinpašić in bosniac oral literary tradition - Maglajlić, Munib (Traditiones (Ljubljana), 2005)
Hamdija Šahinpašić (1914-2003) je bil eden redkih posameznikov, ki so si sposobni zapomniti pesmi v njihovi avtentični tradicionalni obliki. Šahinpašićje pripadal znani pevski družini. Miodrag A. Vasiljević je v začetkupetdesetih let 20. stol. v prostorih Srbske akademije znanosti in umetnosti posnel številne pesmi, ki jih je pel Šahinpašić. V dvojezično bosansko-rusko izdajo je leta 1967 vključil 300 njegovih pesmi. Sam Šahinpašićje postal središče zanimanja številnih etnomuzikologov in folkloristov, tako da je njegov repertoar ohranjen na kvalitetnih posnetkih.
Keywords: Šahinpašić, Hamdija, 1914-2003; biografije; etnomuzikologija; folkloristics; folkloristika; ljudsko slovstvo; oral literature; ustno izročilo; bosanske ljudske pesmi; Bosna in Hercegovina; Bosnia and Herzegovina