Uporaba svetovnega spleta kot vira informacij v knjižnici - Pušnik, Miro (Knjižnica, 1997)
Obsežnost svetovnega spleta (WWW) in vsebinsko nestandardizirana izdelava HTML dokumentov ovirata uporabo svetovnega spleta kot vira uporabnih informacij. Toda če poznamo organizacijo svetovnega spleta, če pravilno izberemo iskalno strategijo in če znamo oceniti ustreznost dobljenih rezultatov, je lahko svetovni splet koristen vir informacij tudi v knjižnici. Delo si olajšamo tako, da si izdelamo zbirko uporabnih virov informacij na svetovnem spletu.
Keywords: Knjižnice; World Wide Web; Informacijski viri; Iskanje informacij; računalniške mreže