Študija paradigm raziskovanja v magistrskih nalogah s področja družboslovja - Trnavčevič, Anita (Management, 2010)
Podiplomski študijski programi, torej magistrski in doktorski program, ki se končujeta z diplomskim delom, večinoma individualno nalogo, sta za mnoge študente teh programov prvi korak v raziskovalno delo. Kako študenti v magistrskih nalogah opredeljujejo paradigme, pa je raziskovalno vprašanje tegačlanka. Ugotavljamo, da v magistrskih nalogah, ki smo jih zajeli v vzorec,prevladuje kvantitativna paradigma in tudi paradigma mešanih metod, ki pa nista eksplicitno zapisani.
Keywords: družboslovno raziskovanje; raziskovalno delo; znanstvenoraziskovalno delo; metodologija