Vpliv organizacijskega komuniciranja na zadovoljstvo policistov pri delu - Gorenak, Irena (Organizacija (Kranj), 2006)
V teoretičnem uvodu avtorja govorita o organizacijskem komuniciranju in zadovoljstvu zaposlenih. Posebej predstavljata stanje na tem področju v policijskih organizacijah. Teoretični del zaključujeta s spoznanjem, da na zadovoljstvo zaposlenih vpliva horizontalno komuniciranje, vertikalno komuniciranje in komuniciranje z okoljem. V empiričnem delu avtorja proučujeta vpliv organizacijskega komuniciranja na zadovljstvo policistov pri delu. Emprični del naloge temelji na raziskavi, ki je bila opravljena na vzorcu 388 policistov policijskih uprav Celje, Slovenj Gradec, Maribor in Murska Sobota. Avtorja sta z organizacijskim komuniciranjem pojasnila 40,1% zadovoljstva policistov pri delu. Konkretneje sta pojasnila, da na zadovoljstvo policistov pri delu vpliva horizontalno komuniciranje (8,1%), dodatno sledi vpliv vertikalnega komuniciranja (22,2%) ter še dodatno vpliv komuniciranja z okoljem (9,8%).
Keywords: policija; organizacija; organization; zaposleni; policisti; communication; komuniciranje; interno komuniciranje; zadovoljstvo; motivacija; motivation