Šolska knjižnica OŠ Franceta Prešerna Črenšovci v projektu bralne pismenosti - Litrop, Nataša (Šolska knjižnica, 2013)
OŠ Franceta Prešerna Črenšovci se je s šolskim letom 2011/2012 vključila v projekt Opolnomočenje učencev z izboljšanjem bralne pismenosti in dostopa do znanja. Kot prioritetni nalogi smo si v operativnem načrtu projekta zastavili sistematično razvijanje bralne pismenosti otrok/učencev in zvišanje interesa za branje med otroki/učenci. V projekt bralne pismenosti pa se s svojo dejavnostjo ter z uvajanjem različnih bralnih (učnih) strategij aktivno vključuje tudi šolska knjižnica.
Keywords: bralna pismenost; branje; osnovne šole; OŠ Franceta Prešerna Črenšovci; projekti; šolske knjižnice