Citatnost v Pesnitvi brez junaka A. A. Ahmatove - Podlesnik, Blaž (Jezik in slovstvo, 2001)
Članek predstavlja nekaj značilnosti citatnosti v Pesnitvi brez junaka A. Ahmatove, ki izhajajo iz specifičnih odnosov med posameznimi deli pesnitve - triptiha. Odnos med vključenim besedilom (tekstom v tekstu) in pesnitvijo v celoti, ki določa tudi odnos med literarno, modelno upodobitvijo in tem, kar v delu nastopa kot realnost, je v pesnitvi preoblikovan. Pri tem imajo osrednjo vlogo citatni elementi, ki problematizirajo odnos literatura - realnost.
Keywords: Ahmatova, Anna Andreevna, 1889-1966; ruska književnost; Russian literature; ruske pesnice; Ahmatova, Anna Andreevna: Pesnitev brez junaka; citati