Hkratna ureditev in odložitev uresničevanja pravic - Trtnik, Urška (Delavci in delodajalci, 2015)
Avtorica pregledno predstavlja pravice na področju starševskega varstva in družinskih prejemkov, na katere je posegel kateri od interventnih zakonov oziroma so urejene v prehodnih določbah materialnega zakona. Praviloma pri vseh obravnavanih pravicah se je znižal obseg izplačanih sredstev bodisi zaradi nižje višine pravice bodisi zaradi manjšega števila upravičencev. Prispevek se osredotoča tudi na ureditev izračuna nadomestila in omejitve izplačila nadomestila navzdol in navzgor, predvsem z vidika pojmov minimalne in povprečne plače.
Keywords: dopust; očetovstvo; otroški dodatek; starši