Innovation from a Memetic and Evolutionary Perspective - Drapal, Andrej (Mednarodno inovativno poslovanje, 2019)
Inovacije se dogajajo po celotni vesolju in so temeljni mehanizem evolucije. Živa bitja ne morejo obstajatiin se razvijati brez inovacij. Inovacije se dogajajo le z mutacijami, ki so smiselne samo v retrospektivi. Naravna selekcija naredi določene mutacije kot koristne in druge kot nekaj, kar je bilo že pozabljeno. Kolikor geni služijo kot kvantizirane manjše enote, kjer se inovacije odvijajo v fizičnih telesih, so meje služile kot osnovna kvantizirana enota človeške kulture. Memo kot drugi replikatorji za gene pokrivajo podobne zakone evolucije in s tem inovacije kot geni. Inovacije se lahko razmnožujejo le z odstranitvijo ovir na eni strani in z omogočanjem pojavljanja mutacij, dokler ne uničijo identitete.
Keywords: evolucija; evolution; gene; geni; innovation; inovacije; meme; naravna selekcija; natural selection