Otvoritev Murnikove sobe - Čuk, Ivan (Šport (Ljubljana), 2016)
Odprtje Murnikove sobe je velik prelom v oblikovanju zgodovinskega spomina do očeta slovenske telesne kulture dr. Viktorja Murnika. Kar dve leti je trajalo, da se je ideja uresničila. Še pred idejo pa je trajala kar dolga inkubacijska doba. V Murnikovi sobi so med drugim na ogled najstarejša slovenska diploma na mednarodnem tekmovanju iz leta 1895 in najstarejši pokal za slovensko vrsto na svetovnem prvenstvu leta 1911 ter orden legije časti, s katerim je francoski predsednik odlikoval dr. Murnika.
Keywords: Murnik, Viktor; otvoritev; slovenski športniki; šport; zgodovina športa