Mamografske spremembe v dojkah po operativnih posegih in radioterapiji - Jančar, Breda (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
Po končani terapiji primarnega karcinoma dojke s konzervirajočim kirurškim posegom in z radioterapijo, nastanejo v dojki spremembe, ki jih lahko zamenjamo z recidivnim ali annovo nastalim karcinomom. S poznavanjem pooperativnih in poobsevalnih sprememb, vidnih na mamogramih in s poznavanjem njihove časovne dinamike, ter uporabo vseh razpoložljivih mamografskih tehnik pa lahko z mamografijo zelo zgodaj odkrijemo recidiv. Če pravočasno zdravimo, s tem omogočimo dolgotrajno preživetje bolnic ali celo njihovo popolno ozdravitev.
Keywords: Breast neoplasms; dojke; Mammography; novotvorbe; Postoperative complications; Radiotherapy; rak (medicina); Surgery; zdravljenje