Bančništvo na začetku gospodarske reforme 1965 - Matjašič, Marjan (Zgodovinski časopis, 1985)
Namen reformiranega bančnega sistema v letu 1965, po ukinitvi družbenih investicijskih fondov, naj ne bi bila toliko reorganizacija bančnega sistema, kot "vzpostavitev novih odnosov v procesu družbene reprodukcije..., kjer bodo dominirali interesi gospodarstva"; pač v skladu z idejnimi koncepcijami, ki jih je ponovno izpostavil 8.kongres ZKJ in s cilji gospodarske reforme, uradno sicer začete julija 1965, z nekaterimi ukrepi pa dejansko že leto poprej.
Keywords: bančništvo; Slovenija