Govorice dvojezičnih literarnih oseb iz osrednjeslovenskega in beneškoslovenskega prostora - Curk, Mateja (Jezik in slovstvo, 2016)
V prispevku je obravnavan jezikovni izraz sodobnih literarnih besedil iz Beneške Slovenije (Besiede tele zemlje 2004) ter jezikovni izraz dela iz osrednjeslovenskega prostora (Čefurji raus! 2008). Glede na v izbranih delih opazno težnjo po približevanju resničnosti raziščemo ideološke vidike diskurzivnega oblikovanja literarnega jezika, ki nastaja v različnih okoljih slovenskega jezikovnega prostora.
Keywords: Vojnović, Goran, 1980-; "Čefurji, raus!"; Slovene; slovenščina; Vojnović, Goran: Čefurji raus!; bilingualism; dvojezičnost; jezikovna ideologija; literarni jezik; Slavia Friulana; Beneška Slovenija; Slovenia; Slovenija