Instrumentalizem oblikovanja edukacijskih politik - Barle Lakota, Andreja (Šolsko polje, 2007)
Nekatere svari se zdijo tako očitne, da jih razumemo kot dane. Pogosto je med temi tudi področje edukacije. Zdi se, da tudi v strokovnih diskusijah ta področja izgubljajo svojo socialno in zgodovinsko dimenzijo, vmeščenost. Mordanas ravno to ovira, da nenehno govorimo o istem, na enak način, da rešitve vedno iščemo v okviru znanega. Morda je težava v tem, da ni jasne distance med oblikovanjem vizij, utopij in prenosom le-teh v prakso. Ali pa jetežava v tem, da je instrumentalizem tudi na področju oblikovanja edukacijskih politik ohromil prepoznavanje in preseganje obstoječega.
Keywords: edukacija; trajnostni razvoj; vzgoja in izobraževanje; znanje