Contribution to the fauna of Lepidoptera of the Mavrovo National Park (Republic of Macedonia) - Huemer, Peter (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2011)
Kratkotrajna favnistična raziskava metuljev (Lepidoptera) Mavrovskega narodnega parka v Republiki Makedoniji je dala podatke o 401 vrsti metuljev, skoraj dvakrat toliko, kot jih je bilo s tega območja znanih poprej. Posebno zanimivih je 48 vrst, ki po bazi podatkov Fauna Europaea za državo še niso bile znane. Štiri vrste pa so verjetno nove za znanost.
Keywords: butterflies; faunistics; favnistika; Lepidoptera; Mavrovo National Park; Mavrovski narodni park; metulji; new records; North Macedonia; nove najdbe; Republic of Macedonia; Republika Makedonija