Pridobivanje in uporaba osebnih podatkov v upravnih postopkih - Kerševan, Erik (Podjetje in delo, 2019)
Ob sprejetju Splošne uredbe se je pojavila vrsta novih pravnih vidikov, ki vplivajo na zbiranje in druge oblike obdelave osebnih podatkov v upravnih postopkih. Nanašajo se na vprašanje zakonitosti navedene obdelave z vidika zahtev prava Evropske unije, ki se dopolnjujejo z zahtevami varstva človekovih pravic, predvsem glede varstva osebnih podatkov. S temi izzivi se bosta morali upravna in sodna praksa v Republiki Sloveniji šele soočiti.
Keywords: človekove pravice; osebni podatki; pravo Evropske unije; Splošna uredba; upravni postopek