O letošnjih izredno nizkih temperaturah morja v Tržaškem zalivu - Malačič, Vlado (Proteus, 2012)
13. februarja letos 2012 se je na oceanografski boji Vida, ki je nameščena na morju pred Piranom in jo upravlja Morska biološka postaja NIB v Piranu pojavil dodaten padec temperature, in sicer potem, ko je izrazita burja predhodno popustila...
Keywords: burja; dvoslojna tekočina; fizika; gradientna sila; gravitacijski tok; mehanika tekočin; rekordne meritve