Likovni in literarni natečaj ob 110. obletnici rojstva Kristine Brenkove - Končar, Polona (Šolska knjižnica, 2023)
V članku so orisani življenje in mnoga področja dela Kristine Brenkove, pisateljice, dramatičarke, prevajalke, zbirateljice ljudskega slovstva, urednice, ki se je rodila leta 1911 v Horjulu. Ob 110. obletnici njenega rojstva so se na OŠ Horjul odločili, da bi se praznovanju obletnice pridružili najprej s kulturnim dnevom za učence razredne stopnje, ki Kristine Brenkove ne poznajo več, nato pa še z mednarodnim literarnim in likovnim natečajem. Z natečajem so želeli učence opomniti na eno pomembnejših Slovenk, ki se je suvereno gibala po evropskem založniškem odru, in jih s tem motivirati k branju in poustvarjanju, z njeno neumorno zvedavostjo in željo po učenju pa tudi k večji motiviranosti za učenje nasploh. V članku so orisani cilji, potek natečaja in vse naloge organizacijskega odbora, ki bo natečaj organiziral tudi v prihodnje.
Keywords: branje; Brenk, Kristina; kulturni dnevi; likovni natečaji; literarni natečaji; osnovne šole; slovenske pisateljice