Plagiatorstvo - ne, hvala - Rupnik, Vasilija (Šolska knjižnica, 2020)
Plagiatorstvo se je razmahnilo z množično uporabo IKT opreme, obenem pa je ta oprema omogočila tudi hitrejše odkrivanje plagiatov. Detektor podobnih vsebin je slovenski računalniški program za odkrivanje plagiatov, ki ga uporabljajo na Višji strokovni šoli na Šolskem centru Nova Gorica. Poleg odkrivanja plagiatov je pomembna predvsem vzgoja študentov, da v pisnih izdelkih pravilno citirajo in navajajo vire.
Keywords: plagiatorstvo; preprečevanje; preverjanje; računalniški programi; višje strokovne šole