Research of polyester film for electronic components - Gorišek, Ida (Informacije MIDEM, 1997)
V proizvodnji pasivnih elektronskih komponent in tiskanih vezij, se za podlage teh elementov vedno pogosteje uporablja polimer poliester. Dobri lastnosti poliestra sta nizek odstotek vsebnosti vlage in majhna površinska energija, ki pa jo lahko z ustrezno obdelavo povečamo do potrebne veličine. V svetu so znane različne metode za površinsko obdelavo poliesterskih trakov za doseganje dobre adhezije, oziroma povečanje površinske energije na osnovni plasti, ki je potrebna za nanos polimerne uporovne paste za potenciometre. Predstavljamo metodo obdelave površine poliester traku z UV žarki, ki z ustrezno kontrolo omogoča izdelavo kvalitetnih potenciometrov.
Keywords: elektronski elementi; lastnosti; poliester; površinska energija; površinska obdelava