Utrip mestne tržnice pred drugo svetovno vojno v Celju - Zakošek, Iris (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 1997)
V članku je predstavljen Glavni trg v Celju kot osrednji prostor, kjer je delovala mestna tržnica vse do začetka 50. let. Podan je kratek zgodovinski pregled trga, poudarek je na delovanju tržnice (tržna uprava, sama ureditev tržnega prostora, tržne pristojbine, tržno nadzorstvo, prodaja blaga, tržni dan).
Keywords: Zakošek, Iris; Celje; trgi; ethnology; etnologija; tržnice; zgodovinski pregledi