The end of the "grand narrative"? - Nagode, Aleš (Muzikološki zbornik, 2013)
Cerkvena glasba 19. in 20. stoletja je bila do sedaj v glasbenem zgodovinopisju opazovana le s pomočjo umeščanja v velike pripovedi. Ta metoda nujno zabrisuje ali celo potvarja velik del podrobnosti o tem zgodovinskem pojavu. Zdi se, da je edina pot za odkritje primernejše interpretacije uporaba metod mikro-zgodovinskega raziskovanja.
Keywords: 19.-20.st.; cerkvena glasba; glasbeno zgodovinopisje; Slovenia; Slovenija