Harmoniousness in connecting music and visual artworks in the Slovenie ! and Finnish cultural environment - Črčinovič Rozman, Janja (Muzikološki zbornik, 2011)
Glasbena in likovna dela lahko vsebujejo enake elemente in principe oblikovanja. Od njih je odvisna osebna apreciacija umetniških del. Izsledki empirične raziskave o tem, kako slovenski in finski študenti razrednega pouka doživljajo obe umetniški področji in se nanju odzivajo, kažejo na nekatere razlike v povezovanju štirih glasbenih in likovnih umetniških del glede na kulturno okolje študentov.
Keywords: glasbena in likovna umetniška dela; harmoničnost; harmoniousness; music and visual artworks; Slovenie and Finnish students; slovenski in finski študenti