New subspecies of the caterpillar hunter Calosoma (Caminara) chlorostictum Dejean, 1831 from the Socotra Island (Coleoptera: Carabidae) - Obydov, Dmitry (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2010)
Na južnem delu otoka Sokotre (Jemen) je bilo v letu 2008 zbranih več primerkov vrste Calosoma (Caminara) chlorostictum Dejean, 1831. Sokotri geografsko najbližja podvrsta te vrste je Calosoma (Caminara) chlorostictum hadramautum Mandl, 1954, razširjena v južni Arabiji. Primerki s Sokotre se od te podvrste razlikujejo po mnogih znakih in so opisani kot nova podvrsta Calosoma (Caminara) chlorostictum ivinskisi ssp. n. Opisani so razpoznavni znaki.
Keywords: entomologija; hrošči; Jemen; Sokotra; Yemen