Turistični obisk visokogorja na območju Kamniške Bistrice - Cigale, Dejan (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2011)
V prispevku so obravnavane značilnosti turističnega/prostočasnega obiska visokogorja na primeru gorskih vrhov na območju Kamniške Bistrice ter raznovrstni dejavniki, ki vplivajo nanje. Za preučitev obiska so bili uporabljeni podatki iz vpisnih knjig, ki se nahajajo na vrhovih. Posamezni vrhovi se med sabo močno razlikujejo po številu obiskovalcev, po tem, od kod prihajajo in katero dolino si izbirajo za izhodišče, pa tudi v kolikšni meri so vrhovi obiskani kot samostojni cilji.
Keywords: geography of tourism; Kamnik Bistrica; Kamnik–Savinja Alps; Kamniška Bistrica; Kamniško-Savinjske Alpe; mountaineering; planinarjenje; recreation; rekreacija; Slovenia; Slovenija; tourism; turistična geografija; turizem