The effect of communication problems on productivity in hotel operations: a qualitative application - Sayin, Kürşad (Mednarodno inovativno poslovanje, 2019)
Oddelek za odnose s strankami v hotelskih podjetjih običajno obsega recepcijo, rezervacije, upravljavca stikalnih naprav in koncierge. Komuniciranje z gosti se začne v fazi rezervacije, nadaljuje s postopki preverjanja gostov in se konča z nastanitvijo, odhodom in obdelavo po odhodu gosta, in vse te faze upravlja oddelek za odnose s strankami. Ta zagotavlja tudi komuniciranje med vsemi hotelskimi oddelki. Ustrezno izvajanje procesov, izboljšanje kakovosti storitev, dvig zadovoljstva gostov in povečanje produktivnosti osebja -vse to je odvisno od značilnosti komuniciranja. Zato je učinkovito komuniciranje z drugimi oddelki in komuniciranje znotraj tega oddelka nujno za produktivnost poslovanja.
Keywords: communication; front office; hospitality businesses; hotelirstvo; hotels; komuniciranje; oddelki za odnose s strankami; productivity; produktivnost