The theory of geomorphological cycles of William Morris Davis - Bognar, Andrija (Geografski zbornik, 2001)
V prispevku je predstavljeno bistvo Davisove teorije ter pregled in ovrednotenje najpomembnejših kritičnih pripomb. Na koncu skuša avtor dokazati, da je vsemu navkljub osnovna misel tega velikega geomorfologa na neknačin pozitivna v luči novih spoznanj teorije o tektoniki plošč.
Keywords: Davis, William Morris, 1850-1934; fizična geografija; geomorfologija; geomorphology; physical geography; relief; teorija; theory; topography