V sosledju strokovnih srečanj je bil izveden že 17. Kongres športa za vse - Berčič, Herman (Šport (Ljubljana), 2024)
Sredi novembra lani (2023) je bil v Ljubljani izveden že 17. kongres športa za vse. V sosledju kongresov je obravnavani znova potekal »v živo«, kot temu pravimo, brez omejitev prisotnosti na plenarnih predavanjih, okroglih mizah ali delavnicah. Osrednja tema so bili izzivi in priložnosti športa za vse v lokalni skupnosti. S tem pa so bili povezani vsebinski prispevki – prvi je govoril o prostorskem načrtovanju zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti v lokalnem okolju, drugi pa o športu za vse kot o enem najpomembnejših stebrov lokalne skupnosti. Posebej izbrana organizacijska in vsebinska oblika kongresa je bila okrogla miza z naslovom »Soustvarjanje pogojev za spodbujanje telesne dejavnosti v lokalni skupnosti«. Udeleženci, ki so predstavljali različne institucije, organizacije, občinske in vladne strukture, so z različnih zornih kotov obravnavali središčno tematiko. Pomemben prispevek kongresu so dali tudi razpravljavci, ki so v vsebinskem segmentu primerov dobrih praks, z vidika uporabnikov, posredovali izkušnje in spoznanja z različnih ožjih področij športa za vse v lokalni skupnosti.
Keywords: challenges; conditions; congress; izzivi; kongres; local community; lokalna skupnost; možnosti; opportunities; pogoji; sport; sport for all; šport; Šport za vse