Meiobenthic harpacticoida (Copepoda) from the southern part of the Gulf of Trieste (Northern Adriatic) - Vrišer, Borut (Annales. Series historia naturalis, 2000)
Prispevek podaja celovit sistematski pregled prostoživečih, naparazitskih meiobentoških vrst harpaktikoidnih kopepodov, zbran in urejen iz obsežnega gradiva vseh dosedanjih raziskav te skupine na področju južnega dela Tržaškega zaliva med leti 1970 in 2000...
Keywords: Gulf of Trieste; Harpaktikoidi; kopepodi; meiofavna; morje; sea; seznam vrst; taksonomija; Tržaški zaliv