Eksilanti, prišleki in kozmopoliti: Polić Kamov, Kovačič, Tomizza in Albahari skozi meje, jezike in kulture - Kinkela, Eugen (Slavistična revija, 2020)
Razprava je prikaz primerov štirih književnikov: Janka Polića Kamova, Lojzeta Kovačiča, Fulvija Tomizze ter Davida Albaharija, ki skozi svoja dela odpirajo temo nepripadanja jezikovnim, kulturnim in političnim mejam svojega prostora in časa, vsak na povsem oseben način, pa vendar s skupnimi značilnostmi.
Keywords: Albahari, David; cosmopolitism; književnost; Kovačič, Lojze; kozmopolitizem; literature; nepripadanje; nomadism; nomadizem; not belonging; Polić, Janko; Tomizza, Fulvio