Journalists at work - revisited - Tumber, Howard (Javnost (Ljubljana), 2006)
Članek obravnava pomen enega izmed najustvarjalnejših del Jeremy Tunstalla - knjige Journalists at Work, ki je prvič izšla leta 1971. To je bilo prva pomembna družboslovna študija novinarjev v Veliki Britaniji. Tunstall je raziskavo začel leta 1965, ko ni bilo še niti ene študije britanskega novinarstva. Njegova študija je proučevala specializirane odbiralce novic v nacionalnih dnevnikih in zajela okrog petnajst odstotkov novinarjev teh časopisov oz. dva odstotka vseh britanskih novinarjev. Članek obravnava tri vidike Tunstallove študije: novičarske organizacije in njihove cilje, odnos medijev do virov ter novinarsko profesijo, poleg tega pa še kotekst in metodološko zasnovo raziskave.
Keywords: Thunstall, Jeremy; novinarji; novinarstvo; journalism; časniki; dnevniki; novice; objektivnost; novinarska etika; mass media; množični mediji; vplivi