Zgodovina kegljanja - Gobec, Lado (Šport (Ljubljana), 2016)
Zgodovina kegljanja v svetu in doma je precej dolga in raznolika. Najstarejši znani viri so več kot 5000 let stari, v Sloveniji pa več kot 500 let, kar uvršča kegljanje med najstarejše slovenske športe. V obdobju po letu 1950, ko je ustanovljena Kegljaška zveza Slovenije, pa ta šport v mednarodnem merilu dosega izjemne rezultate, saj se lahko pohvali s svetovnimi prvaki v vseh kategorijah in disciplinah ter tudi s svetovnimi rekorderji.
Keywords: achievements; history; kegljanje; nine pin bowling; sport; šport; uspehi; zgodovina